ClickCease

הבחירה בידיכם: בזק או הוט?

בזק או הוט
מאת: רוני קורן - כתב טכנולוגי ובעל עסק עצמאי בתחום הסלולר כ 20 שנה 26.05.2021

שתיים מספקיות התקשורת והאינטרנט המובילות בישראל, מנסות לכבוש את לבבות הגולשים עם חבילות גלישה אטרקטיביות במיוחד. אז מי יצאה כשידה על העליונה – בזק או הוט? יצאנו לבדוק

 

זקוקים לחבילת אינטרנט חדשה? מתלבטים בין בזק או הוט? יתכן כי ההשוואה בשורות שלפניכם תצליח להאיר את עיניכם בטרם תיאלצו להכריע בין השתיים.

 

בזק או הוט

בזק BFIBER: פריסה רחבה ברחבי הארץ

ערך מוסף: תשתית אינטרנט סיבים אופטיים של בזק נחשבת לבעלת הפריסה הרחבה ביותר מבין המתחרות בשוק, לאור העובדה כי היא מגיעה כבר היום למעל ממחצית בתי האב בישראל. היתרון המרכזי הגלום בתשתית בזק הוא שאינכם תלויים במספר השכנים האחרים בבניין או ברחוב, שכן התשתית הינה חזקה דיו על מנת להתמודד עם אתגרי הגלישה באשר הם. 

 

בין השורות: על אף הרצון הטוב, יש לבחון טרם הזמנת החבילה, כי אכן קיימת תשתית מותאמת ל-BFIBER בסביבתכם. תוכלו לעשות זאת בעזרת טופס בדיקה ייעודי באתר החברה, שם מתאפשר לבדוק האם קיימת בסביבתכם תשתית מתאימה.

 

כמה זה עולה: בזק מציעה שני מסלולי גלישה – 600 מגה במחיר של החל מ-109 שקלים לחודש, בעוד חבילת 1000 מגה הינה במחיר של החל מ-119 שקלים לחודש (המחירים למשך השנה ועבור התשתית בלבד).

 

הוט: מהירות היא שם המשחק

ערך מוסף: התשתית של הוט נחשבת שלא בכדי למהירה ביותר ללא סיבים אופטיים, שכן היא מסוגלת להגיע עד ל-500 מגה לשנייה. מדובר ללא ספק באופציה המהירה ביותר, ללא תלות בהתקנה של סיבים. עוד מציעים ב-HOT מגדיל טווח עוצמתי וכן אפליקציה לניהול עצמי של רשת ה-WiFi הביתית הכוללת פיצ'רים מתקדמים.

 

בין השורות: בהוט לא מתחייבים על מחיר קבוע לאחר שנה, מה שאומר כי יתכן שמחירי חבילות אינטרנט יקפצו בעשרות אחוזים. במידה ולא תרצו לרדת במהירות, תיאלצו לקחת בחשבון כי הנכם עשויים לשלם יותר, כמו גם עבור מחיר הספק. בנוסף, תשתית HOT מאלצת אתכם להסתמך גם על יתר הגולשים בבניין או אפילו ברחוב שלכם, מה שעשוי להאט את הגלישה בשעות העומס.

 

כמה זה עולה: הוט מפרסמת רק את מחיר החבילה עבור מהירות של 500 מגה לשנייה. בניגוד לחברות אחרות, המחיר משתנה לאורך השנה. בשלושת החודשים הראשונים תשלמו 89 שקלים לחודש, כאשר לאחר מכן עד לסוף שנת החבילה תיאלצו להיפרד מ-10 ש"ח נוספים מדי חודש (99 שקלים לחודש). לכך יש להוסיף עלות התקנה חד פעמית (35 ש"ח) ושכירת ראוטר (11.90 לחודש).

 

שורה תחתונה: בזק או הוט – מי עושה זאת טוב יותר?

על פניו מהשוואה ראשונית בין בזק או הוט, עולה כי תשתית של הוט הינה משתלמת יותר ברמת המחיר (אם כי אין התחייבות כי המחיר שלה יישאר זהה לאחר שנה). יתרון נוסף של הוט גלום בעובדה כי היא אינה מחייבת תשתית לסיבים אופטיים עבור גלישה במהירות של 500 מגה לשנייה.

 

מנגד, התשתית הוותיקה והאיכותית של בזק אינה דבר של מה בכך, ומבטיחה גלישה חלקה ויציבה, בפריסה גיאוגרפית רחבה יותר.

איזה שירות ברצונך להשוות?

מאמרים נוספים
מסנן מים דירתי
אנשים רבים בוחרים להתקין לעצמם מסנן מים דירתי, על מנת...
בר מים הכי משתלם
בשוק המים הישראלי קיימים כיום מגוון מתקני מים של חברות...
השוואת מחירים סלולר
מדינת ישראל היא שיאנית בהחזקת מכשירים סלולריים, בכל בית אב...
הוט נטפליקס – עכשיו זה אפשרי
הוט הינה חברה מאוד נפוצה ומוכרת בעולם התקשורת בישראל, הנותנת...

    הצטרפות למגזין מבצעים והטבות מאתר משתלם לי

    מעוניינים להתעדכן לפני כולם? הרשמו עכשיו!

    ייעוץ חינם