הראוטר הוא המכשיר שמאפשר את ניתוב הנתונים בתוך הרשת ויש לו תפקיד חשוב ברשת הביתית של מרבית הבתים בישראל.
בכדי לאפשר גלישה מהירה במיוחד בתוך הבית, חשוב לייצר את התנאים המתאימים בהיבט הטכנולוגי, כאשר המשמעות היא שימוש במכשירים והרכיבים הרלוונטיים.
ברוב הבתים כיום שבהם מתאפשרת גלישה באינטרנט, מותקן נתב שעושה את ההפניות המתאימות של תקשורת הנתונים, המגיעה מרשת האינטרנט העולמית אל הבתים הפרטיים, באמצעות טכנולוגיה חכמה.
נתב זה נקרא גם ראוטר ומהירות הגלישה בבית תלויה בעיקר בסוג הספציפי המותקן בביתכם.
מהו תפקידו של ראוטר?
כחלק מהמערכת השלמה של המכשירים שמאפשרים קליטת אינטרנט בבית שלכם, הראוטר הוא ה"לב" של כל העסק כיוון שהוא זה שמנתב את זרימת הנתונים מהרשת אליכם הביתה, לצורך השימוש האישי.
השימוש בו רלוונטי במיוחד בבתים שבהם משתמשים בכמה מחשבים המחוברים לרשת בו זמנית, כמו גם בבתים שבהם השימוש מגוון יותר – למשל כאשר שידורי הטלוויזיה של החברה שאליה הבית מחובר, מבוססים אף הם על האינטרנט ולא על לווינים.
הראוטר מאפשר לכל המכשירים הזקוקים לחיבור אינטרנטי, לחלוק את אותו החיבור ולייצר רשת ביתית אחת.
מדוע יש חשיבות לחבילת הגלישה הקיימת בבית?
בכדי לייצר את החיבור הביתי אל רשת האינטרנט, יש לרכוש חבילת אינטרנט שמשמעותה התקשרות לספק של הרשת וכן לתשתית.
בעקבות הרפורמה של השנים האחרונות שנעשתה בשוק, ניתן לקבל את כל החבילה – כולל הספק והתשתית – מאותה החברה.
דבר זה הוביל את כל אחת מהחברות השונות להציע מבצע אינטרנט משתלם יותר מהמתחרה שלה.
ההבדלים בין החבילות המוצעות בימינו, נוגעים בעיקר למהירות הגלישה, שנעה בין עשרות למאות מגה, כאשר החבילה הפופולרית ביותר היא סביב 100 מגה.
הבחירה של הצרכנים בין החבילות השונות, נעשתה בעבר בעיקר לפי היקף השימוש הביתי באינטרנט, אך כיום כבר יש דרישה כוללת למהירות גלישה גבוהה בכל מקרה, במחיר משתלם.
מהי המשמעות של סוג הראוטר הנבחר לשימוש הביתי?
בכדי שנפח גלישה גדול יוכל לבוא לידי ביטוי בבית והלקוח יקבל את מלוא השירות שעליו הוא משלם, כלומר מהירות גלישה גבוהה כפי שהובטח לו, הראוטר שיותקן בביתו חייב להיות בעל יכולות מתאימות ולאפשר זאת.
ככל שהראוטר יהיה חדיש יותר ויתמוך בטכנולוגיה מתקדמת יותר, כך הוא יוכל לעמוד בעומסי גלישה גבוהים.
בפועל זה אומר שניתן יהיה לגלוש, לדוגמה, הן במחשב הנייח, הן בלפטופ והן לצפות בטלוויזיה – והכול ללא עצירות והאטות בגלישה. במידה ויותקן ראוטר ישן ו"חלש", הוא לא יוכל לספק את מה שהחבילה אמורה לעמוד בו והלקוח יתאכזב מהעובדה שבביתו, על אף ההבטחות, קיימת גלישה איטית ולא רציפה.
על סוגי החיבורים לרשת שהראוטר:
החיבור לרשת הביתית יכול להיות קווי, או אל חוטי.
המשמעות בעבור המשתמש שנמצא בבית, היא שהוא יכול ליהנות משני העולמות: לחבר את המחשב הנייח שלו לאינטרנט באופן ישיר וקווי.
למשל בחדר העבודה, זאת במקביל לשימוש ברשת הביתית כאשר הוא מעדיף לעבוד בלפטופ לדוגמה, באמצעות ה wifi וללא חיבור חוטי.
הקיום של רשת אלחוטית בבית מאפשר שימוש במגוון מכשירים אחרים ופותח אופציות במכשירים קיימים. אחת הנפוצות שבהן היא הפעלת אינטרנט במכשיר סלולרי, בחיבור שאיננו תלוי בקליטת הרשת הסלולרית אלא מושתת על הרשת הביתית, מה שמאפשר שימוש באפליקציות מבוססות wifi כמו וואטסאפ וביצוע שיחות קוליות ושיחות וידאו חינמיות לחלוטין.
ראוטר איכותי וחדשני שעומד בסטנדרטים גבוהים, יכול לספק למשתמשים הביתיים הנאה אופטימלית משלל הטכנולוגיות, לרבות שימוש במכשירים סלולריים, טלוויזיה מתקדמת וכמובן גלישה במחשבים – בצורה תקינה וללא מעצורים.
להשוואת חבילת אינטרנט לחץ כאן